Profesor universitar, dat afară de la Universitatea “Lucian Blaga”

0
35

Conducerea Senatului Universităţii de stat “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), întrunită în şedinţă extraordinară pe 29 iunie, l-a dat afară de la catedră din motive disciplinare pe prof. univ. dr. Corvin Lupu, pentru că a adus prejudicii de imagine instituţiei, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, de către ULBS.
“Constatându-se că s-a încălcat articolul 36 aliniatul 2 al Cartei Universităţii, Senatul Universităţii ‘Lucian Blaga’ a hotărât desfacerea disciplinară a contractului de muncă al domnului Lupu Corvin pentru importante prejudicii de imagine şi materiale aduse instituţiei”, se arată în comunicatul ULBS.
Rectorul ULBS împreună cu ceilalţi profesori universitari din conducere au decis demiterea lui Corvin Lupu ca urmare a unui raport întocmit de Comisia de Cercetare a Abaterilor din Universitate. Rectorul ULBS a fost acuzat de profesorul demis de înşelăciune, fals şi abuz.
Cazul profesorului Lupu este singular în istoria universităţii respective, existând însă un alt caz de desfacere a contractului de muncă al unui profesor universitar la Sibiu, dar pe probleme de plagiat.
Corvin Lupu a activat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, catedra de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Pe 6 februarie 2009, Corvin Lupu a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva Rectoratului Universităţii pe care îl acuză de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals prevăzute de art. 215, 246, 288, 291, Cod penal.
Prin rezoluţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din 11.06.2009 s-a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva rectorului ULBS, având în vedere că faptele descrise nu se confirmă. AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here