PNL acuză PD-L de “confiscarea politică” a unor evenimente social-culturale

0
28

Conducerea PNL Arad îşi exprimă în mod public protestul faţă de “confiscarea politică” a unor evenimente desfăşurate în acest judeţ de către Organizaţia judeţeană a PD-L.
După cum a declarat duminică, pentru AGERPRES, Sever Jurcă, preşedintele PNL Arad, este vorba de recenta vizită a preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia “Zilei Fermei Horticole în judeţul Arad”, la Arăneag, precum şi de manifestarea populară intitulată “Praznicul de Pită Nouă”, organizată în comuna Beliu.
Potrivit liderului liberalilor arădeni, la evenimentul de la Arăneag au fost invitaţi să participe toţi primarii din judeţ, indiferent de coloratura politică, cu excepţia lui Florin Farcaşiu, primarul liberal al comunei Târnova, unde a avut loc evenimentul, satul Arăneag fiind aparţinător acestei comune.
“Fiecare primar PD-L a avut obligaţia de a aduce încă cel puţin zece persoane, directorii de deconcentrate având sarcină, de asemenea, sarcina de a aduce mai multe persoane, membri PD-L, aşa încât manifestarea s-a transformat într-una politică, dintre cei aproximativ 1.500 de participanţi, mai mult de o treime fiind democrat-liberali. Astfel că s-a putut constata că specialiştii în horticultură au fost mult mai puţini în comparaţie cu cei care au fost aduşi pentru a umple golul”, a precizat Sever Jurcă.
Liderul liberalilor arădeni a spus că şi tradiţionala manifestare populară intitulată “Praznicul de Pită nouă” din comuna Beliu a fost “confiscată” în întregime de PD-L.
“Primarul acestei comune, Pavel Ţica, s-a purtat cu deosebită condescendenţă faţă de reprezentanţii acestui partid, prezenţi la eveniment, începând cu prefectul Bibarţ, preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, secretarul de stat Eusebiu Pistru, europarlamentarul Iosif Matula şi chiar cu primarul Gheorghe Falcă, care nu era de faţă, dar pe care l-a anunţat că va veni. În schimb, nici măcar nu i-a băgat în seamă pe cei doi deputaţi ai PNL, Mihăiţă Calimente şi Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al partidului, la fel cum nu i-a băgat în seamă nici pe cei şase primari liberali prezenţi la festivităţile inaugurale”, a mai precizat Sever Jurcă.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România ar fi depăşit mai uşor actuala criză, dacă în ultimii ani ar fi avut mai multă grijă de agricultură.
“România ar fi trecut mult mai uşor criza dacă în ultimii patru ani nu batjocoream banii dându-i în consum, în loc să îi punem în investiţii care să genereze creştere economică, independent de criza economică la nivel global’, a spus preşedintele Traian Băsescu în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu agricultorii, specialiştii şi reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul Arad, cu ocazia participării sale la prima ediţie a “Zilei Fermei Horticole”, organizată în localitatea Arăneag. AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here