Grila unică de salarizare, finalizată până în iunie

0
9

Grila unică de salarizare ar urma să fie stabilită până la sfârşitul lunii iunie, prevede proiectul de activităţi al comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/.

Potrivit documentului, prezentat marţi la întâlnirea de la sediul MMFPS, stabilirea politicii salariale se va face începând din luna februarie 2010, o primă etapă vizând revizuirea tuturor componentelor acestora.

În lunile aprilie-mai va avea loc testarea scenariilor alternative de costuri, iar pe parcursul lunii iunie este programată finalizarea formei provizorii a politicii salariale şi a grilei de salarizare.

Conform proiectului, planul de implementare privind politica de salarizare ar trebui finalizat până la finele lunii septembrie.

Totodată, documentul citat prevede la capitolul responsabili un grup de lucru format din aproximativ 20 de persoane (câte două persoane desemnate de ministerele reprezentate în cadrul Comisiei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale).

Membrii comisiei vor parcurge un program de instruirea de 2-3 săptămâni, susţinut de către consultanţi ai Băncii Mondiale.

Printre cei care vor participa la derularea calendarului întocmit de către oficialii MMFPS se vor afla Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale /INCSDMPS/, Institutul Naţional de Statistică /INS/ şi alte instituţii şi autorităţi relevante din domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii şi cercetării.

Calendarul activităţilor puse în discuţie de către comisia din cadrul MMFPS poate fi amendat sau completat de către sindicate până cel tărziu marţi, 26 ianuarie 2010.

La sediul MMFPS a avut loc, marţi dimineaţă, cea de-a doua întâlnire a comisiei de experţi pentru simplificarea sistemului public de salarizare şi ierarhizare.

Următoarea discuţie pe această temă a fost programată pentru data de 4 februarie, după ce delegaţia Fondului Monetar Internaţional /FMI/ îşi va încheia vizita în România.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here