Crin Antonescu exclude posibilitatea ca PNL să susţină un guvern “stângist”

0
52

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, exclude posibilitatea ca formaţiunea pe care o conduce să susţină un guvern “stângist”, pronunţându-se în schimb în favoarea unui executiv format din tehnocraţi. “Partidul Naţional Liberal nu va da girul său niciodată şi nu va susţine un guvern care să vină azi cu o politică economică stângistă, cu o politică ce lipseşte societatea românească de orice şansă de redresare. Soluţia noastră practică, dacă ar cădea Guvernul Boc, este un guvern de tehnicieni, cu program economic aplicat, un program economic care să nu cadă în spinarea celor defavorizaţi, a celor şi aşa afectaţi de criză, ci care să taie banii de acolo de unde ei sunt şi de unde vor fi tăiaţi, adică de la clientela politică a partidului stat”, a declarat, luni, la Ştefăneşti, în judeţul Argeş, Crin Antonescu.

Liderul liberal a subliniat faptul că un guvern de tehnocraţi ar putea avea susţinerea PNL dacă va îndeplini cel puţin două condiţii: să aibă un prim-ministru competent şi să vină cu un program care să corespundă principiilor economice liberale.

“Nu cred că este momentul ca populismului prezidenţial şi guvernamental să îi fie opusă această retorică de stânga. (…) Este, după părerea noastră, la fel de grav faptul că, în acest moment şi în această situaţie, Partidul Social Democrat readuce, după ani buni, teoria stângistă conform căreia o creştere a taxelor şi impozitelor, o desfiinţare a cotei unice şi introducerea impozitului progresiv ar fi soluţia la problemele economice ale României. Nu vedem în asta decât încercarea populistă, demagogică şi electoralistă de a câştiga nişte voturi de la oamenii speriaţi şi ameninţaţi de urmările crizei”, a susţinut preşedintele PNL.

Liberalii au aniversat luni, la Ştefăneşti – Argeş, 135 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, printr-o serie de manifestări la care au fost prezenţi, printre alţii, actualul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, precum şi foştii lideri Radu Câmpeanu şi Mircea Ionescu Quintus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here