Românii expulzaţi din Franţa au ajuns la Barcelona, anunţă sindicatul poliţiştilor catalani

0
30

Ţiganii expulzaţi de Sarkozy din Franţa au ales Barcelona ca destinaţie de sosire, informează vineri publicaţia online Libertad Digital. Aceasta notează că expulzările din Franţa au consecinţe în Spania, de vreme ce corpul de poliţie catalan, Mossos d´Esquadra, susţine că mulţi dintre cei expulzaţi vin acum în Spania, unde există temerile unei sosirii masive, pe viitor.
Sindicatul Mossos D´Esquadra, SAP-UGT, susţine că ţiganii români şi bulgari expulzaţi din Franţa vin acum în Spania. Autorităţile din Barcelona se tem că în următoarele săptămâni, capitala catalană se va confrunta cu o sosire masivă a acestor persoane, care ajung deocamdată într-un flux constant, cu trenul şi autobuzul. Sindicatul poliţiştilor catalani critică faptul că Spania a devenit o ‘trecătoare’ din cauza legilor imigraţiei ale guvernului premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero, şi al efectului pe care le-au produs acestea, de chemare a imigranţilor aici.
De altfel, aminteşte sursa citată, şi Partidul Popular din Catalonia (în opoziţie la nivel central şi local, n.r.) susţine că Spania ‘este ţinta românilor expulzaţi din Franţa (…) iar în zilele următoare va creşte numărul acestora în aşezările românilor’. De aceea, politicienii şi poliţiştii cer măsuri pentru a evita sosirea masivă a românilor, precum şi destructurarea aşezărilor ilegale. De asemenea, ei au cerut şi întărirea pazei la frontiera cu Franţa, pentru a evita această posibilă sosire în masă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here