160 de ani de la nasterea celui mai mare dramaturg român

0
74

Pentru ca se împlinesc 160 de ani de la nasterea celui mai mare dramaturg român, o serie de oameni de teatru au avut ideea desemnarii anului 2012 ca Anul Caragiale. Astfel numeroase institutii culturale din tara vor dedica diverse evenimente aniversarii lui Ion Luca Caragiale
„Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad intentioneaza sa marcheze aceasta aniversare prin organizarea unor actiuni în perioada care urmeaza. Ion Luca Caragiale s-a nascut acum 160 de ani în 30 ianuarie. Începând cu aceasta data am intrat oficial în Anul Caragiale si multe dintre evenimentele noastre vor fi menite sa readuca în memoria publicului viata si opera sa”, a declarat Bogdan Costea, directorul institutiei teatrale aradene.
Astfel, reprezentatii Teatrului Clasic Ioan Slavici si-au propus ca urmatoarea reprezentatie a spectacolului „Napasta” sa fie oferita publicului gratuit. „Napasta” a fost pusa în scena de Valentin Voicila dupa piesa cu acelasi nume a lui Ion Luca Caragiale si îi are în distributie pe Oltea Blaga, Dan Covrig, Constantin Florea si Valentin Voicila. Reprezentatia gratuita va avea loc sâmbata, 4 februarie, de la orele 19, la Sala Studio. De asemenea, pe parcursul anului 2012 vor exista si alte promotii, dar si evenimente care sa marcheze aniversarea.  
Imagini din spectacolul „Napasta”, regia Valentin Voicila

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here