Anti sau pro Băsescu

0
41

Românii sunt împărţiţi în două mari tabere. Pe de o parte sunt cei anti Băsescu, iar de cealaltă sunt susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu. Vor trebui să se prezinte la vot peste 9 milioane de români, dintre care mai mult de jumătate să voteze pentru demiterea preşedintelui suspendat. Atunci vom avea alegeri anticipate şi la preşedinte. Problema care se pune este dacă aveam nevoie de alte alegeri şi alte cheltuieli. Dacă PSD, PNL şi PC au ceva cu preşedintele, cel mai bine ar fi ca alegerile prezidenţiale, în cazul în care Traian Băsescu va fi demis, să aibă loc odată cu alegerile parlamentare. O propunere de acest fel a venit chiar din partea vicepreşedintelui PDL, senatorul Constantin Igaş. 

Personal nu cred că actuala putere are şanse de izbândă în ceea ce priveşte referendumul, deoarece Traian Băsescu se bucură încă de sprijinul populaţiei. Nu mare, dar are încă sprijin. De asemenea, din funcţia de preşedinte al României, Traian Băsescu nu avea voie să-şi exprime poziţia în unele probleme, dar de acum, timp de trei săptămâni, îşi va putea face campanie. 
Nu va fi uşor, dar cei care văd lucrurile clar pot să înţeleagă că demersurile privind stoparea crizei economice erau necesare. Cineva trebuia să-şi asume răspunderea. În cazul României, au fost Traian Băsescu şi PDL. Acest lucru ar trebui să-l înţeleagă toţi cetăţenii. Din păcate, electoratul nu are maturitatea necesară în astfel de probleme, iar acest lucru îl speculează politicienii. 
Trebuie să avem mare grijă, deoarece euro creşte foarte repede ceea ce duce la scumpirea alimentelor, iar oficialii europeni sunt cu ochii pe noi. Nu că i-ar interesa prea tare, dar au investiţii serioase în România şi nu vor să piardă bani. În schimb euro creşte pe zi ce trece, ceea ce demonstrează faptul că instabilitatea politică a României ne afectează pe fiecare. Nu cred că era momentul pentru aceste schimbări, dar decizia majoră va aparţine tuturor celor care vor merge la referendum pe 29 iulie. 
Daniel Albu    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here