“Voi rămâne prim-ministru, chiar dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni”

0
70

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat, joi seară, în emisiunea “Sinteza zilei” de la Antena 3, că îşi va menţine mandatul de premier, chiar dacă Traian Băsescu va reveni, după referendumul din 29 iulie, la Cotroceni.
Şeful Executivului susţine că dacă referendumul va fi invalidat din cauza neatingerii pragului minim de 50% plus unu, iar majoritatea va vota pentru demiterea lui Traian Băsescu, “România nu va mai avea preşedinte”, ci “doar un om care se ţine de scaun, de avantaje pentru o perioadă de timp foarte scurtă”. 

Victor Ponta a subliniat că Traian Băsescu reprezintă o uriaşă piedică în punerea în aplicare a programului USL de reforme economice şi sociale. 
“Eu voi rămâne prim-ministru atâta timp cât Parlamentul care m-a învestit mă va susţine şi mai ales cât voi avea sprijinul popular, pentru că în noiembrie avem alegeri parlamentare. (…) Nu am nici cea mai mică datorie la Băsescu. Nu Băsescu m-a adus în fruntea Guvernului. Băsescu pentru mine este doar o uriaşă piedică în punerea în aplicare a programului nostru de reforme economice şi sociale”, a afirmat Ponta. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here