Sfinţire de capelă mortuară în Parohia Târnova

0
53

În după amiaza Duminicii a 7-a după Paști, 28 mai 2017, credincioșii din Parohia Târnova, Protopopiatul Ineu, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a răspuns invitaţiei preotului paroh Teodor Păiuşan, pentru a sfinţi capela mortuară din cimitirul localităţii. Chiriarhul a fost întâmpinat de un ales sobor de preoţi, în frunte cu părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, oficialităţile locale şi mulţime mare de credincioşi. Cu această ocazie Ierarhul a săvârșit slujba de sfinţire a noii capele mortuare.

La finalul slujbei de sfinţire, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură pus sub titlul ,,Loc, timp şi mod de înălţare” (în baza citirilor scripturistice ale Duminicii a 7-a după Paşti), dând învăţătură despre rugăciunea după modelul pe care rugăciunea Sfântului Apostol Pavel şi Rugăciunea Arhierească a Mântuitorului în prezintă. Capela mortuară aduce la vreme de întristare, mai ales, la darul mângâierii spre bucuria în Domnul, a subliniat Ierarhul.

La finalul slujbei de sfinţire, domnul primar Florin Farcaşiu, a transmis mulţumiri tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestei capele în localitatea Târnova.

Chiriarhul Eparhiei arădene a mulţumit tuturor celor ce au contribuit la construirea acestei capele, a recomandând pe mai departe necesitatea construirii acestora în toate parohiile.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii tuturor confesiunilor religioase din localitate.

Protos. Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here