Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala Veche din Arad

0
26

Cu prilejul sărbătorii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, marți 29 august 2017, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei a poposit în mijlocul comunității credincioșilor de la Catedrala Veche din Arad. Împreună cu soborul părinților slujitori de la această parohie, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop a fost legată de faptul că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul catedralei istorice a Aradului.
Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Sfârșit de cale” (în baza pericolelor scripturistice ale sărbătorii: Fp. Ap. 13; Marcu 4), adică sfârșitul uneia pământești și începutul alteia cerești, a celui ce a fost înger în trup, o misiune împlinită și o istorie începută. Sfântul Ioan Botezătorul – Profet ce vestea pregătirea căii Domnului spre sufletele oamenilor, ca Înainte-Mergător și Botezător al Mântuitorului. Citirile biblice de astăzi arată importanța locului câștigat de Sfântul Ioan, în istoria biblică, încununat cu mucenicia în apărarea dreptății ca și a întregii sale lucrări.
Pentru cinstirea Sfântului Înaintemergător și Botezător Ioan au fost scoase și puse la închinat o părticică din sfintele sale moaște, aflate în vistieria Catedralei Vechi.
La final, părintele paroh, Traian Micoroi a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea pe care a revărsat-o peste preoții și credincioșii parohiei Arad-Centru prin slujirea Sfintei Liturghii.
Biserica îl cinstește în această zi pe Botezătorul Mântuitorului, prin post și rugăciune.

Arhid. Tiberiu Ardelean

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here