Marius Sulincean: “Gheorghe Feieş trebuie să respecte decizia Justiţiei şi să demisioneze urgent!”

0
17

“Mă surprinde lipsa de eleganţă şi îndârjirea cu care Gheorghe Feieş ţine cu dinţii de fotoliul de primar al Sebişului, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul edilului în procesul cu Agenția Națională de Integritate şi l-a declarat definitiv incompatibil. În loc să se conformeze deciziei ÎCCJ, primarul PNL încearcă disperat să găsească tot felul de tertipuri avocăţeşti, în tentativa sa de a ocoli legea. Normal, acesta ar trebui să demisioneze urgent ! În mod preocedural, Prefectura va dispune încetarea mandatului lui Gheorghe Feieș, iar o altă persoană (probabil viceprimarul) va prelua atribuțiile primarului până la organizarea de alegeri (la o dată stabilită ulterior de guvern).

Sperăm că lui Gheorghe Feieş i-a mai rămas o brumă de demnitate şi onoare şi va decide să se comporte ca un politician responsabil şi un cetăţean cu respect faţă de o sentinţă Judecătorească definitivă.”, afirmă Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean Arad.

Informaţie suplimentară :

-Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Gheorghe Feieş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 22 aprilie 2013, el deţinând simultan funcţia de primar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

-Agenția Națională de Integritate (ANI) spune clar : „Persoana față de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.”

-Decizia ICCJ, pronunţată miercuri, este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here