Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la Conferința Bucharest International Student Model United Nations

0
55

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat astăzi, 21 martie 2018, la ceremonia de deschidere a Conferinței Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN) 2018, organizată la Palatul Parlamentului de către Asociația Tineretul ONU din România, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În intervenția sa, Dan Neculăescu a exprimat sprijinul MAE pentru BISMUN, în contextul în care principalele obiective vizează încurajarea democrației participative, conștientizarea rolului ONU pe scena internațională și informarea tinerilor privind mecanismele decizionale și obiectivele de dezvoltare ale ONU.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a subliniat, în context, angajamentul constant al României la nivelul Organizației internaționale, punctând atuurile pe care țara noastră le deține în contextul promovării candidaturii pentru un nou mandat de membru nepermanent în Consiliului de Securitate al ONU (în perioada 2020-2021). A evidențiat, de asemenea, că România va continua să își aducă contribuția la consolidarea rolului unic al ONU de garant al păcii și securității la nivel global.

Informaţii suplimentare:

Ediția 2018 a Conferinței BISMUN are loc la București, în perioada 21-26 martie 2018. Evenimentul reprezintă cel de-al zecelea exercițiu internațional de simulare în ceea ce privește modul de lucru de la nivelul ONU și este subsumat temei: “Implementarea Agendei 2030 – Soluții locale cu impact global”.

Pe parcursul celor șase zile ale Conferinței, circa 200 de studenți și masteranzi din centre universitare din 16 țări își asumă rolul reprezentanților statelor membre ONU, discutând diferite teme de pe agenda globală a organizației. Organizarea la București a acestei Conferințe evidențiază inclusiv susținerea pe care MAE o oferă dezvoltării proiectelor academice pe tema relațiilor internaționale, care implică tânăra generație.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here