Claudia Boghicevici: ,,O săptămână de sănătate prin proiectul Vita Week”

0
29

În perioada 14 mai – 18 mai, 23 de unități de învățământ din Arad au desfăşurat cu sprijinul Consiliului Județean Arad activități educative ce urmăresc conștientizarea elevilor asupra unei alimentații sănătoase. Tema proiectului ,,Vita Week 2018” a fost alimentaţia pe bază de lapte și produse lactate.

          În cadrul acestui proiect,635 de elevi au vizitat combinatul Agroindustrial Curtici, timp de trei zile, 14, 15, respectiv 18 mai, unde au învăţat despre tot ce înseamnă industria laptelui şi a produselor derivate.

          Proiectul a cuprins şi invitarea lui Cezar Munteanu la Arad, unul dintre cei mai apreciați chefi bucătari din România, care a vizitat „Centrul de Criză” din cadrul Direcţiei Generale a Copilului (DGASPC), unde s-a întâlnit cu peste 100 de copii, beneficiariai sistemului de protecţie socială judeţean. Oaspetele le-a prezentat ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă şi i-a încurajat să devină, la rândul lor, bucătari. Alături de chefCezar Munteanu, la acţiuneau participat și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici, împreună cu directorul general alDGASPCArad, Erika Stark și directorul general adjunct Asistență Socială, Rodica Crainic.

          Chef Cezar Munteanu a participat şi la concursul „Laptele, un izvor de sănătate”,activitate care a închis proiectul Vita Week. Concursul, desfăşurat la Galeria Mall,a întrunit 20 de unităţi de învăţământ, cu un total de 579 de elevi şi 40 de profesori.

          Şcolile participante la concurs au pregătit proiecte cu tema: „Laptele, un izvor de sănătate”. Locul I a fost câştigat de Şcoala Gimnazială Buteni, locul II de Liceul Naţional de Informatică Arad, iar locul III de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad, premiile constând în rechizite şcolare. Pe toată durata acţiunii, s-au degustat diferite produse lactate, iarcentrul distracţiei a fost un program de zumba.

          „Pe lângă activitățile de promovare a consumului de fructe și legume în școli pe care le-am susținut în anii precedenți, mă bucur că în acest an am demarat și acțiuni educative pe tema consumului de lactate. Educarea noilor generaţii în privinţa unui stil de viaţă sănătos trebuie făcută încă de la vârste fragede. Ne dorim generaţii viitoare sănătoase, unul dintre obiectivele noastre fiind să promovămacţiuni de educare a gusturilor copiilor în școli, cu scopul deprinderii unui stil de viață sănătos”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here